Új tanév indul az EKE Bibliaiskolában! [2024.07.15 ]

Új tanév indul az EKE Bibliaiskolában.    https://www.garainyh.hu/kep/EKE.BIBLIAISKOLA.pdf

1998-ban indult az EKE Bibliaiskola, az első húsz évében változatlan tartalommal, több helyszínen, bentlakásos és gyülekezetekben kihelyezett formában is működött, több százan lehettek ez idő alatt a hallgatói.

2021-ben megújult a bibliaiskolai oktatás. A jelenlegi képzésben nagy hangsúlyt fektetünk a tudatos keresztyén életre nevelésre a Bibliában való tájékozódás és az egyéni Bibliatanulmányozás segítésén keresztül. Kiegészült a tananyag egy Bibliaolvasó szemináriummal, amely keretében megismerkednek a hallgatók az induktív Bibliatanulmányozási módszerrel és a két év alatt meghatározott szempontok szerint elolvasva a Biblia minden könyvét gyakorlatra is szert tesznek.

Az alap képzés kétéves, amelyben egy tanév 10 hétvégéből és egy nyári hétből áll. A hétvégék során a Bibliaismeret mellett a folyamatos Bibliaolvasást segítő Bibliaolvasó szeminárium óráit hallgathatják a résztvevők. Az „A” évben az ószövetségi, „B” évben az újszövetségi könyveket tanulmányozzuk. A nyári hetek során a keresztyén életben felmerülő teológiai, etikai és gyakorlati kérdésekre keresünk bibliai válaszokat. Az „A” és ”B” évek felváltva kerülnek megrendezésre, bármelyikbe bekapcsolódva el lehet kezdeni a Bibliaiskolát.

Az alapképzés után lehetőség van egy harmadik „C” éven is részt venni, amelyben a misszió és különböző szolgálati területek, valamint a hitvédelem gyakorlati megközelítésével foglalkozunk.

A Bibliaiskola legalább kétéves elköteleződést és odaszánást jelent, de egyben két, évig építő, baráti közösséget is a résztvevők számára.

A szeptemberben induló „A” évre jelentkezni: www.ekealapitvany.hu honlapon lehet.

 Határidő: 2024.08.20.

Bővebb információ: e-mail: ekeal@freemail.hu; web: www.ekealapitvany.hu Telefon: +36 208244840;

Amennyiben érdekel, kérlek jelentkezz, ha Téged nem érint, oszd meg olyanokkal, akiket érdekelhet!

Üdvözlettel:

Herkely János

<><   <><   <><   <><   <><   <><   <><

Szeretettel ajánlom mindazoknak, akik nemcsak hinni szeretnének a Szentháromság egy igaz Istenben, de tudni is, kiben és miben hisznek! (lásd 2Tim 1,8-14) Vallom, hogy minden christianus: misszionárius, és így az ÚR Jézus utolsó, máig vissza nem vont parancsa reá is érvényes: „Hirdessétek az evangéliumot minden teremtménynek!” (Mk 16,15)

Egy 2005-ben végzett „veterán” Bibliaiskolás, NET misszionárius: Garai András  

https://www.garainyh.hu/ & https://www.garainyh.hu/garainyh/8/8-3.html & https://garainyh.blog.hu/ & https://www.facebook.com/garainyh & https://www.garainyh.hu/garainyh/garaiwebinfo/info.php

 


Vissza